HOB Weert kampioen

Het team van House of Billiards Weert (HOB Weert) is zondag Nederlands kampioen geworden.

Gisteren vond de slotdag van de landelijke eredivisie poolbiljart plaats in de Ames in Deurne. Voor aanvang was Sport Pub Goes koploper met een voorsprong van 4 punten op concurrent HOB (House Of Billiards) Weert.

HOB Weert zou het in de middag nog opnemen tegen Sport Pub Goes. Alle teams speelden 2 wedstrijden. Zo speelde HOB Weert haar eerste wedstrijd van de dag tegen Emmen 1. Deze wedstrijd werd door HOB Weert gewonnen met 6-1. Sport Pub Goes moest het opnemen tegen Stance. Sport Pub Goes bleek niet opgewassen tegen het goed spelende Stance.

De wedstrijd werd gewonnen door Stance met 5-2. Door deze uitslagen was de voorsprong van 4 punten die Sport Pub Goes voor aanvang van de wedstrijd had als sneeuw voor de zon verdwenen. Alle aanwezigen maakten zich op voor een titanenstrijd tussen HOB Weert en Sport Pub Goes voor de titel Landskampioen Eredivisie Pool 2014-2015. Ivo Aarts (Sport Pub Goes) nam het in de eerste wedstrijd op tegen Aziz Moussati (HOB Weert). Ivo trok aan het langste eind en won deze wedstrijd. Sport Pub

Goes kwam op een 1-0 voorsprong. Vervolgens speelde Roy Gerards (HOB Weert) tegen Noel Bruynooghe (Sport Pub Goes) en Roy Gerards wist deze geweldige wedstrijd te winnen. HOB Weert kwam op 1-1. Op de andere tafel speelde Moritz Lauwereyns (Sport Pub Goes) tegen Alex de Vries (HOB Weert). Alex speelde een fantastische wedstrijd en won. Zo zetten hij HOB Weert op 2-1. Roy Gerards (HOB Weert) nam het vervolgens op tegen Ivo Aarts (Sport Pub Goes). Roy Gerards won met goed spel en zette HOB Weert op 3-1. Matchpoint voor HOB Weert. Alle ogen waren gericht op de wedstrijd tussen Noel Bruynooghe (Sport Pub Goes) en Aziz Moussati (HOB Weert).
I
n een zinderend spannende wedstrijd trok Aziz het nog benodigde punt, de winst en de titel voor HOB Weert binnen. HOB Weert werd voor het eerst in de geschiedenis Landskampioen Eredivisie Pool.

Team HOB Weert:
Maurice Houben (teamcaptain)
Aziz Moussati
Roy Gerards
Dennis Jansen
Alex de Vries
Tako Tak
Martin Sawicki