Berenvliegen in beeld

Foto’s – Spanning en sensatie voor de kinderen vandaag. Op het veld van Model Bouw Club Weert (MBC Weert) werd het inmiddels traditionele knuffeldiervliegen georganiseerd.

Op het terrein stonden verschillende grote modelvliegtuigen opgesteld, klaar met een legen plek in de cockpit waar het knuffelbeest van de kinderen mochten plaatsnemen. Het knuffeldier maakte vervolgens een vlucht door het luchtruim van Weert.

Nadat dat knuffeldier veilig op de grond wat teruggekeerd kreeg deze een welverdiend vliegbrevet uitgereikt. Voor sommige knuffeldieren was de gelegenheid om per parachute te landen. Ook werden er strooivluchten georganiseerd waarbij de vliegtuigen een lading snoep dropte op het veld. Je kunt je voorstellen dat de kinderen dolenthousiast waren. Een sfeerimpressie…