In Weert wordt binnenkort door Defensie een grote oefening op touw gezet.

Militairen van 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene uit Oirschot verleggen hun grenzen in Weert. Op 16 juni zwemmen de Fuseliers met drijfpakketten de Zuid-Willemsvaart over.

Militairen moeten onder alle omstandigheden hun werk kunnen doen en zich hierbij niet laten weerhouden door hindernissen. Een waterweg als de Zuid-Willemsvaart in Weert wordt dus zonder hulpmiddelen overbrugd. De Fuseliers zwemmen met drijfpakketten het kanaal over en gaan daarna te voet verder naar de volgende opdracht.

De Fuseliers uit Oirschot zijn drie dagen actief in Noord-Limburg. Het bataljon voert, verdeeld in vier en dertig gevechtsgroepen, verschillende opdrachten uit waarbij hun militaire vaardigheden worden getest. Met deze oefening tilt het bataljon het niveau van de gevechtsgroepen naar een hoger niveau. Aan het eind van de drie dagen ontvangt de gevechtsgroep met de beste prestaties een trofee.