Lange file na onwelwording

Foto’s – De hulpdiensten van Cranendonck en Weert zijn dinsdag omstreeks 15.50 uur gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A2 nabij Weert in de rijrichting van Eindhoven.

Ter hoogte van het tankstation Groote Bleek in Maarheeze was een vrachtwagenchauffeur tijdens het rijden onwel geworden. De vrachtwagen slingerde over de weg en ramde vervolgens de vangrail. Een medewerker van het tankstation zag dat het flink mis was er belde direct 112.

De hulpdiensten kwamen ter massaal plaatse voor een reanimatie. De hulpverlening was in dusverre geslaagd dat de chauffeur naar het ziekenhuis kon worden overgebracht.

Tijdens de hulpverlening ontstond er een file tot aan Weert-Noord. Omdat het incident tijdens de spits gebeurde breidde de file zich uit tot een lengte van 10 kilometer, zo meldt de ANWB. De vrachtwagen en hulpdiensten zijn inmiddels vertrokken. Rijkswaterstaat is ter plaatse omdat er reparatiewerkzaamheden uitgevoerd moeten worden.