Militairen in het kanaal

Foto’s – Momenteel wordt in de omgeving van Weert een militaire oefening gehouden. Vanochtend moesten de militairen een oversteek maken over de Zuid-Willemsvaart.

Militairen moeten onder alle omstandigheden hun werk kunnen doen en zich hierbij niet laten weerhouden door hindernissen. Een waterweg als het Zuid-Willemsvaart in Weert werd dus zonder hulpmiddelen overbrugd. Het waren de militairen van 17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene uit Oirschot die in Weert hun grenzen verlegden. De Fuseliers zwommen met zware drijfpakketten het kanaal over en gingen daarna langs de Kempenweg te voet verder naar de volgende opdracht.

De Fuseliers uit Oirschot zijn drie dagen actief in Noord-Limburg. Het bataljon voert, verdeeld in vier en dertig gevechtsgroepen, verschillende opdrachten uit waarbij hun militaire vaardigheden worden getest. Met deze oefening tilt het bataljon het niveau van de gevechtsgroepen naar een hoger niveau. Aan het eind van de drie dagen ontvangt de gevechtsgroep met de beste prestaties een trofee.

[nggallery id=2699]