Start roeivereniging

Op 28 juni 2015 vindt de officiële opening plaats van Roeivereniging Weert. Op de Industriekade 50 (aan de haven bij sluis 16) wordt dan het officiële startsein gegeven door Wethouder Gabriels (sportbeleid en recreatie) en oud Wethouder Kirkels (lid Provinciale Staten Limburg).

In maart 2013 zetten Lex Mook, John Smolenaers en Paul Voermans daartoe gestimuleerd en ondersteund door Joof Oosterbaan van Aeneas de eerste stappen voor een Roeivereniging in Weert.
Met dank aan ondermeer wethouder Kirkels werd later dat jaar Roeivereniging Weert officieel opgericht op 16 september 2013.

De circa 25 leden van het eerste uur zijn enthousiast aan de slag gegaan om de locatie vorm te geven en boten aan te schaffen. Op eigen kracht is een onderkomen gebouwd met een botenloods ,instructieruimte, werkplaats en kleedkamers. Inmiddels liggen er achttien boten in de loods.

Via roeiverenigingen uit heel Nederland zijn de boten ‘binnengesluisd’ en heeft RV Weert inmiddels een zeer diverse vloot; van één- tot vierpersoons boten, voor beginners- tot echte wedstrijdboten. In de botenloods is het inmiddels passen en meten. Vanaf april dit jaar zijn de roeiers regelmatig in de vroege avond op het kanaal te zien wanneer ze naar de Biesterbrug en terug roeien.

Voorzitter Lex Mook ziet de vereniging al groeien en is trots dat vanuit het niets een fantastische vereniging is opgericht. Hij dankt daarvoor uiteraard de leden die vele uren hebben geklust maar ook de ondersteuning van mensen en bedrijven van buiten de vereniging. Zo heeft buurman Jan Wullems regelmatig hand en spandiensten geleverd en hebben de eerste boten bij Clement metaal een goed onderkomen gevonden.

Roeien is een sport waarbij het gehele lichaam wordt aangesproken zonder belastend te zijn voor gewrichten of spieren. De vloot is zo samengesteld dat ook gevorderde roeiers aan de slag kunnen.

Wil je kennismaken met de vereniging, dan nodigen wij je graag uit voor de officiële start op zondag 28 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur. Je kan een kijkje nemen in het verenigingsgebouw met o.a. een springkussen voor de kleintjes en de mogelijkheid om een stukje te roeien op het kanaal.