Start ombouw kantoor

De voorbereidingen voor de verbouwing van het voormalige kantoorpand van Wonen Limburg aan de Parallelweg in Weert zijn deze week gestart. Wonen Limburg realiseert hier 21 appartementen in de sociale verhuur. De verbouw is eerder gestart dan verwacht. Daar ligt een goede samenwerking met de gemeente in de bestemmingsplanprocedure aan ten grondslag.

Creatieve lofts
In dit project zijn Wonen Limburg, Aannemersbedrijf Jongen-Meulen, Satijn Plus architecten en installateurs gezamenlijk aan de tekentafel tot creatieve oplossingen gekomen om het oude kantoorpand zo optimaal mogelijk te hergebruiken.

Met behoud van het oorspronkelijk ontwerp is de industriële kantoorsfeer zoveel mogelijk intact gebleven. Een creatieve oplossing is bijvoorbeeld dat de badkamer en de keuken centraal in het appartement geplaatst zijn, zodat een woonruimte ontstaat die door de bewoner creatief en vrij in te richten is. Het zogenaamde loftprincipe. Daarnaast zijn extra geluidswerende aanpassingen gedaan en is een energiesprong van label C naar label A gerealiseerd.

Start verhuur
Stichting MetGGZ gaat tien appartementen huren voor de huisvesting van haar cliënten. De cliënten worden zodanig begeleid dat ze goed zelfstandig kunnen wonen. Deze vorm van wonen past helemaal binnen de huidige ontwikkelingen in de zorg waarbij mensen zo veel mogelijk zelfstandig wonen. De verhuur van de overige appartementen start deze zomer.