Heb je de interesse om eens te kijken in een asielzoekerscentrum? Kom dan op zaterdag 13 juni a.s. naar de landelijke open dag van de azc’s.

Overal in Nederland openen asielzoekerscentra hun deuren, waaronder ook in Budel. Er zijn rondleidingen en je kan vluchtelingen ontmoeten. Verder kun je onder andere genieten van muziek, films en tentoonstellingen. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

Op www.openazc.nl kun je zien welk centrum in de buurt op 13 juni te bezoeken is. Je kan bijvoorbeeld ook een kijkje nemen bij het AZC in Baexem. Op website openazc.nl is begin juni ook het volledige programma per azc te vinden. Men kijkt uit naar je komst.

Programma

  • Stands COA, VluchtelingenWerk Nederland,
  • Rondleidingen over het terrein,
  • Rondleiding door woongebouw,
  • Sport en spel (straatvoetbal),
  • Kinderactiviteiten (Clown, Schminken, Springkussen),
  • Proeverij met gerechten gemaakt door bewoners,
  • Koffie en thee terras met muziek.

Ieder kwartier is er een rondleiding over het centrum. Let op: er kan per rondleiding maar een beperkt aantal mensen mee. Geef u daarvoor op bij de stand van COA. Bij binnenkomst krijgt u een flyer met daarop het programma.