Weerterlandpas werkt

Er is groen licht voor parkeren met de Weerterlandpas. Na een maand van uitgebreid testen is het nu mogelijk om met de pas achteraf te betalen voor parkeren in Weert.

Dit geldt niet alleen voor het parkeren op straat, maar ook voor de parkeergarages in Weert. Wethouder Frans van Eersel: “Ik ben ontzettend blij dat we deze mogelijkheid kunnen toevoegen als manier om te betalen. Als tegemoetkoming voor de maand vertraging, is besloten dat je je twee maanden extra gratis kunt registreren. En er is meer goed nieuws. De blauwe Weerter Parkeerpas kan weer ingeleverd worden”. De oude Parkeerpas kende al geruime tijd veel storingen. De nieuwe betaalmogelijkheden zijn hiervoor in de plaats gekomen. Je kan de Parkeerpas nog tot aan het eind van dit jaar inleveren in het stadhuis. Het eventuele saldo dat er nog op staat krijg je terug, evenals jouw borg.

Voor de gratis registratie van de Weerterlandpas ga je naar www.stadsparkeren.nl en klik op ‘aanmelden’. Daarna voer je het pasnummer van de Weerterlandpas in, het kenteken van jouw auto en overige gegevens. Je kan direct parkeren met jouw Weerterlandpas; niet alleen in Weert, maar in nog veel meer Nederlandse steden. Ben je geen inwoner van Weert of Nederweert, maar wil je wel parkeren met een pas? Vraag een bezoekerspas aan op: www.stadsparkeren.nl.

Uitgebreide betaalmogelijkheden
In de gemeente Weert kun je sinds mei 2015 betaald parkeren door contant te betalen, pinnen, achteraf betalen met een bezoekerspas, via de mobiele telefoon (Stadsparkeren, Parkmobile, Yellowbrick, SMS-parking en Park-line) en nu dus ook met de Weerterlandpas. Het voordeel van de Weerterlandpas is dat alle inwoners van Weert en Nederweert van 18 jaar en ouder, deze pas automatisch krijgen omdat hij ook toegang geeft tot de Milieustraat.

Tarieven PLUSparkeren
Wil je in de binnenstad parkeren dan betaalt u € 1,30 per uur met een maximum van € 5,00 per dag. Neem je genoegen met iets verder lopen, dan betaal je € 0,90 per uur met een maximum van € 3,50 per dag. Voordeel van de nieuwe manieren van parkeren is dat je nooit méér betaalt dan de tijd die je werkelijk parkeert. Het werkt heel eenvoudig. Je parkeert de auto en checkt in met jouw pas of mobiele telefoon. Na afloop check je op dezelfde manier weer uit. Bij de parkeergarages opent de slagboom automatisch op basis van kentekenherkenning. Je krijgt maandelijks een factuur die wordt afgeboekt via automatische incasso. Verder betaal je eenmalig registratiekosten (voor de Weerterlandpas is dit t/m september gratis!) en per parkeeractie een kleine opslag op de parkeertarieven van de gemeente. Je verdient deze kosten echter snel terug omdat je enkel de werkelijke parkeertijd afrekent en daardoor nooit meer teveel parkeertijd betaalt. De hoogte van de opslag varieert van €0,24 – €0,34, afhankelijk van de aanbieder.

Extra actie en meer info
PLUSparkeren heeft ook nog een leuke actie op touw gezet. Plaats jouw parkeerselfie op www.actieplusparkeren.nl en wie weet win je een Bikkel E-bike! Bekijk de website voor de voorwaarden. Wil je alles nog eens rustig nalezen over de nieuwe wijze van parkeren in Weert? Bekijk www.parkerenweert.nl.

Bekijk een video met uitleg:
https://youtu.be/kFRMVMjmqY0