De politieke fractie DUS Weert van Conny Beenders heeft de wethouder Litjens en Van Eersel om uitleg gevraagd over de slechte bereikbaarheid van de binnenstad tijdens het triathlonweekend. Dit nadat enkele bewoners en binnenstadondernemers hierover hebben geklaagd, aldus DUS.

Vandaag is bij 1Limburg te lezen dat de ondernemers van de binnenstad boos zijn. Sommigen zouden 50% minder omzet hebben gedraaid.

Er hebben een aantal geweldige activiteiten plaatsgevonden afgelopen weekend waar Weert trots op kan zijn, zo staat in de brief van DUS. Toch was er onvrede over de bereikbaarheid. Ook het weer leek spelbreker te zijn, maar dat is niet te regelen.

DUS vraagt zich af wie verantwoordelijk is voor de omleidingen. Enkele Belgische bezoekers gaven aan dat de omleidingen niet of onduidelijk waren aangegeven. Ook zouden de omleidingsborden niet of te laat zijn geplaatst.

Aan de wethouders wordt gevraagd om er mogelijk een ander parcours kan worden uitgezet. Ook vraagt men zich af of de omleidingen duidelijker kunnen worden aangegeven. Verder wil men van de wethouder horen hoe de communicatie naar de winkeliers is uitgezet.

Het college van B&W gaat het verloop van het triathlonweekend evalueren en zal de vragen van DUS nadien schriftelijk beantwoorden.