De politieke fractie DUS Weert van Conny Beenders heeft de wethouder Litjens en Van Eersel om uitleg gevraagd over de slechte bereikbaarheid van de binnenstad tijdens het triathlonweekend. Dit nadat enkele bewoners en binnenstadondernemers hierover hebben geklaagd, aldus DUS.

Vandaag is bij 1Limburg te lezen dat de ondernemers van de binnenstad boos zijn. Sommigen zouden 50% minder omzet hebben gedraaid.

Er hebben een aantal geweldige activiteiten plaatsgevonden afgelopen weekend waar Weert trots op kan zijn, zo staat in de brief van DUS. Toch was er onvrede over de bereikbaarheid. Ook het weer leek spelbreker te zijn, maar dat is niet te regelen.

DUS vraagt zich af wie verantwoordelijk is voor de omleidingen. Enkele Belgische bezoekers gaven aan dat de omleidingen niet of onduidelijk waren aangegeven. Ook zouden de omleidingsborden niet of te laat zijn geplaatst.

Aan de wethouders wordt gevraagd om er mogelijk een ander parcours kan worden uitgezet. Ook vraagt men zich af of de omleidingen duidelijker kunnen worden aangegeven. Verder wil men van de wethouder horen hoe de communicatie naar de winkeliers is uitgezet.

Het college van B&W gaat het verloop van het triathlonweekend evalueren en zal de vragen van DUS nadien schriftelijk beantwoorden.

20 REACTIES

 1. De afgelopen 2 jaar waren er bij de triatlon exact dezelfde klachten, lees ik in het WdG-archief. Het lijkt erop dat de Stadsbrug een brug te ver is. Volgend jaar maar starten bij de haven of desnoods de IJzeren Man. Van de Stadsbrug hoeft dan maar 1 kant te worden afgezet en blijven er 2 rijstrookjes over voor het verkeer.

 2. Op de geuzedijk was er gewoon een bord op de weg gekwakt ( levens gevaarlijk) en zoek het je maar uit.
  In fatsoenlijke steden staat alles aangegeven met genoeg verkeersleiders.

 3. overal aan cruciale punten stonden verkeersregelaars die je had kunnen vragen wat een onzin weer van DUS.

  Dit was geruime tijd al aangegeven dat er een triatlon zou plaatsvinden. En nu zitten zeiken. Door het slechte weer was er toch geen winkelend publiek naar de binnenstad gekomen.
  Maar het is nu wel makkelijk om op de organisatie van het triatlon af te geven omdat er waarschijnlijk meer publiek is geweest dan in de winkels…

 4. Het is natuurlijk mooi dat er een activiteit plaats vindt. Het is voor bewoners, ondernemers en klanten niet te begrijpen dat deze triatlon zo gehouden wordt dat het centrum moeilijk bereikbaar is. Ook is het niet te bevatten dat dit uitgerekend gehouden wordt tijdens een koopzondag. En ja wij hebben de nodige klanten gehad die er schande van gesproken hebben, dat het centrum moeilijk bereikbaar was.

  BMW13 Mensen mogen een andere mening hebben he! Dus van mij mag je het wel oneens zijn, maar zeiken is natuurlijk geen taalgebruik! Leer eerst eens een beetje met respect te reageren!

 5. De verkeersregelaars stonden er inderdaad, echter zijn er vragen geweest na de kermis daar deze alles zou blokkeren (volgens mij echter alleen stadterbrug) en niet half weert. Dus ik vind het wel terecht.

 6. Ik wil niet zeuren of iemand de schuld geven, maar 2 van zulke evenementen op in dag daar is Weert te klein voor. Dan krijg je altijd irritatie’s.

 7. Dat ze voortaan maar beter communiceren de verschillende organisaties en dat parkeerplaatsen bereikbaar blijven. Ook voor bewoners. Er werd gezegd door verkeersregelaars overdag dat het bereikbaar zou zijn ook in de avond. Nou niet dus in de avond lieten ze me niet door naar m’n woning. En bedankt voor goede info. Je betaald immers genoeg voor je vergunning. Hoop
  Volgende keer andere locatie. Niet leuk voor bewoners en ondernemers

 8. Mooi evenement de Triatlon, dat zie ik graag in Weert.
  Neemt echter niet weg dat de bereikbaarheid inderdaad erg belabberd was.
  Je kunt er nog zoveel verkeersregelaars en gele borden tegenaan gooien als je wilt, enige logica in de locatiekeuze voor het evenement is ver te zoeken…
  Als je bij de brug alleen de kasteelsingel afsluit en het evenement wat verder de singel op schuift hou je het centrum bereikbaar.
  De alternatieve routes die aangeboden werden waren niet geschikt voor de reguliere verkeersstroom die via de Stadsbrug de stad in komt. Niet alleen onhandig, maar ook gevaarlijk.

 9. En waat te dinke van dea zeer irritante umrooper..dea oore aan un stuk onzin aan ut uutkroame woor…..
  Ongevroagd, mosje binnen unne kilomeater van ut Bassin dea onzin binnen aanhuure
  Det is beej gein enkel anger evenement …..schang…!

 10. Geen gezeur gewoon realiteit. Ik heb er niks op tegen dat er iets wordt georganiseerd allerminst zelfs.Maar ze wassen hun handen bijna in onschuld doordat het evenement was aangekondigd ja kan en ook routes waren ruim van te voren aangekondigd uhh ja kan.Maar niet iedereen leest het plaatselijk suffertje,niet iedereen leest internet. De routes waren onduidelijk.Wat te denken van hulpdiensten je zal maar in een ambulance gelegen hebben als je bijv in Weert Noord woont dat had je toch echt een vet probleem gehad,want het ging ten koste van aanrij tijden.Mensen gaan dan de stad die dgn mijden je kan amper bij de parkeergarages komen en wat rende er zondag nou rond een halve kip en een paardenkop.Voor de middenstand ook niet fijn die moeten zoal alle zeilen bij zetten voor klandizie en dan wordt de stad afgesloten juist ook op een koopzondag.

 11. Nergens geen last van gehad. Lekker met de benenwagen de stad in en wanneer ik met de auto ergens moest kon ik profiteren van me jarelange ervaring die ik heb omdat ik al zo lang woon.

  Ga in een bos wonen en laat iemand de boodschappen voor je halen als je nergens tegen kunt.
  Staan ook nog een paar apartementen te koop in Swartbroek. Weet je zeker dat je nergens last van gaat hebben.

 12. Dat met de hulpdiensten is geen argument want die weten van te voren waar ze aan toe zijn en hebben de alternatieve routes al klaar liggen.
  Ook kan ik me niet voorstellen dat er mensen met een gevulde portemonnee op weg waren naar Weert en maar zijn omgedraaid en hun geld ergens anders hebben uitgegeven.
  En als laatste, een middenstander klaagt altijd, dus dat is ook niets nieuws. Weert is voor iedereen en niet alleen voor de middenstanders. Kortom: gezeur om niks. Prima evenement!

 13. Je mag hopen dat zij van te voren juist ingelicht zijn, bij het openbaar vervoer (Hermes, Veolia) was alleen de zaterdag bekend, de afsluiting van de stadsbrug op vrijdag en ook zondag kwam en de sluis op zondag kwam als een totale verrassing.

 14. Nou ik las elders over dit onderwerp toch een ander verhaal van een ambulance die halsbrekende toeren moest uithalen om richting zh te gaan.

Comments are closed.