Frans Kurstjens overleden

Nederweert – Op zondag 7 juni 2015 is raadslid Frans Kurstjens uit Leveroy na een kort ziekbed op 66-jarige leeftijd overleden. Kurstjens maakte sinds 11 maart 2010 namens het CDA deel uit van de gemeenteraad van Nederweert.

In het dagelijkse leven was Frans Kurstjens werkzaam als agrariër. Hij maakte zich met name sterk voor onderwerpen die te maken hadden met ouderen en zorg en de gemeenschap van Leveroy. Sinds 2003 was hij lid van de Gemeenschapsraad Leveroy waar hij tevens voorzitter van was. Ook was hij sinds enkele jaren vicevoorzitter van het kerkbestuur. Daarnaast was hij gedurende 28 jaar vorst van carnavalsvereniging de Kakers en sinds 2013 voorzitter van de seniorenvereniging.

Na overleg tussen burgemeester Evers en de fractievoorzitters van de politieke partijen is besloten dat uit respect voor de heer Kurstjens de raadsvergadering van dinsdag 9 juni wordt verplaatst naar een ander moment. De uitvaart van de heer Kurstjens is aanstaande zaterdag. Als teken van medeleven en rouw zal de gemeentevlag bij het gemeentehuis tot na de uitvaart halfstok hangen.