Streetball Masters in beeld

Foto’s – Zondag stond de Nieuwe Markt in het teken van Streetball Masters, de populaire 3×3 basketball tour van de Nederlandse Basketball Bond.

Op het evenementenplein vond één van de twaalf voorronden plaats. Er werd dan ook volop gestreden om de volgende ronde. Het zette de Nieuwe Markt letterlijk in beweging. De organisatie lag in handen van de basketbal vereniging BAL in samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond. 3×3 basketbal is een snelle, toegankelijke vorm van het traditionele 5 tegen 5 basketbal dat ook internationaal in opkomst is.

Streetball Masters is een tour langs 12 steden in Nederland, waarbij behalve een 3×3 toernooi in verschillende leeftijdscategorieën ook deelgenomen kan worden aan side events zoals een Shooting Challenge en de spectaculaire Dunk Contest. Finalisten van de voorronden plaatsen zich automatisch voor de landelijke finale, waar wordt gestreden om de titel ‘Nederlands Kampioen 3×3 basketball. Tevens zijn er mooie prijzen te winnen.

Op internationaal niveau groeit 3×3 basketball minstens even hard. FIBA, de internationale overkoepelende organisatie van basketbal federaties, heeft dan ook de ambitie uitgesproken om van 3×3 basketball een officiële Olympische sport te maken.

Bekijk een sfeerimpressie.