Traumaheli landt langs A2

Maarheeze – Foto’s – Het verkeer uit de richting van Weert zag vandaag rond het middaguur een traumahelikopter langs de snelweg A2 staan.

In een woning aan de Wederik in Maarheeze had zich een medische noodsituatie voorgedaan. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse waaronder ook een hoogwerker van de brandweer uit Eindhoven. De man werd met de hoogwerker uit zijn woning gehaald.

De traumaheli Lifeliner 2 werd gealarmeerd. Deze moest uit Rotterdam komen en had even de tijd nodig om in de buurt van Maarheeze te komen. Omdat de helikopter moeilijk in de wijk kon landen en om tijd te besparen werd een plan B opgezet. De politie sloot de afrit Leende af zodat vervolgens de traumahelikopter langs de afrit kon landen.

Het slachtoffer is vervolgens per ambulance over de A2 naar de afrit Leende vervoerd en vervolgens overgeplaatst in de Lifeliner 2. Over de toedracht van het incident in Maarheeze worden geen mededelingen gedaan.