SBS6 Popster! naar Weert

Theater Tique, de winnaar van SBS6-talentenjacht ‘Popster!’, komt naar Weert. Op zaterdag 27 juni is de unieke act onderdeel van de fietstocht van Pluche! Straattheaterfestival.

Tique is een klein blauw elastisch mannetje. Zijn grootste droom is om circusartiest te worden en in het middelpunt van de belangstelling te staan. Zijn vrienden helpen hem hierbij, maar niet alles lijkt te gaan zoals hij het hoopt.

Korana Daic en Daphne Zandberg, de artiesten die de voorstelling Theater Tique spelen, wonnen met deze show onlangs de bekende talentenjacht Popster op SBS6. In een verbluffend samenspel weten de speelsters van Theater Tique het elastische mannetje Tique zo te bewegen dat je je vanaf het eerste moment in zijn wereld verplaatst en met hem meeleeft. Vol spanning, humor en emotie.

Pluche! Straattheaterfestival
In 2015 presenteert Centrummanagement voor het eerst Pluche! Straattheaterfestival. In de laatste week van juni genieten bezoekers van diverse straattheateracts in het centrum en de omgeving van Weert.

Op woensdag 24 juni begint het festival met een speciale kindervoorstelling om 14:00 uur. Dezelfde dag is er ‘s avonds een grote voorstelling om 19:30 uur. Ook op donderdag 25 en vrijdag 26 juni wordt er om 19:30 uur telkens een andere voorstelling gegeven. Tijdens de koopavond op donderdag wordt de voorstelling van die dag om 20:30 uur herhaald.

Zaterdag 27 juni wordt de welbekende fietstocht georganiseerd. Geschikt voor de hele familie, vol afwisselend straattheater. De circa 30 kilometer lange route brengt de deelnemers langs de mooiste groene plekjes van Weert. Er zijn zes stopplaatsen met verrassende theateracts. Geniet van de groene omgeving van Weert en ontdek waarom de stad in 2014 uitgeroepen werd tot Groenste Regio van de Wereld. Starten kan tussen 10:00 en 12:00 uur vanaf Vrakkerveld, de parkeerplaats grenzend aan Muziekcentrum de Bosuil.

Informatie over de acts, de exacte locaties en programmatijden zijn te vinden op de website van het evenement, www.pluchefestival.nl. Deelname aan de fietstocht kost €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, alle voorstellingen in het centrum zijn gratis te bezoeken.