Foto’s – De bewoners van Beekpoort worden al vanaf begin dit jaar geplaagd door iemand die auto’s bekrast. Deze ‘autokrasser’ heeft al voor duizenden euro’s schade aangericht. De man die de vernielingen op z’n geweten had wist tot op heden uit het zicht te blijven. Mogelijk komt er na vandaag verandering in.

Maandag werd een verdachte man betrapt in de omgeving van de voormalige tennishal aan de Industriekade. Een voorbijganger was samen met zijn collega een wandeling aan het maken. Ze zagen een man met een hond langs een auto lopen en daarbij hoorden ze een krassend geluid.

Een van de getuigen liep naar de man en sprak hem aan. De getuige vroeg waarom de man de auto had bekrast, echter de verdachte ontkende. De getuige zag een kras in de auto en ook lag er een voorwerp in het gras waarmee de auto bekrast zou zijn. De politie werd gewaarschuwd die snel ter plaatse was. De verdacht werd aangehouden op verdenking van vernieling.

Een woordvoerster van de politie bevestigd dat er een verachte is aangehouden. Het gaat om een 76-jarige inwoner van Weert. Hij wordt momenteel verhoord. De politie onderzoekt of hij in verband kan worden gebracht met de tientallen andere bekrassingen in de omgeving van Beekpoort.

18 REACTIES

 1. Hoeveel kan er mis met je zijn als je tot dit soort daden komt. Ik ben zeer benieuwd wat zijn motief is. Hopelijk loopt er maar een dader rond en hebben ze meteen de goede. Voor ieder slachtoffer hoop ik dat ze schadeloos gesteld worden. Succes met de afhandeling

 2. Hoef jij niet bang voor te zijn. Hij moet zich schamen. Hij zal nu wel bang zijn. Hopelijk piept hij nu wel anders.

 3. Bewieze, van det soort vandalisme es erg meulik…
  Asse hea unne gooje advokoud pakt, krieegtj hea er nog geldj beej uut …undet hea wul us vals beschuldigtj kan weare…!!

 4. Nou roep dat niet zo snel, er zijn immers twee getuigen, bovendien is er een voorwerp gevonden waarom wel eens vingerafdrukken zouden kunnen staan.

 5. goed werk van de twee alerte wandelaars! Zo zouden meer mensen moeten reageren. Hopelijk houdt het nu op.

 6. Er is geen sprake van beschuldiging dus ook niet van een schadevergoeding. Het recht zit toch net iets anders in elkaar!

 7. @slumme henderik
  Een kras is als een handtekening. Schrijfsnelheid, schrijfhoek en druk vormen een unieke combinatie.

 8. Zo een twintig jaar geleden of zo was er in die buurt ook een autokrasser actief. Misschien is het de zelfde wel.

 9. Bijzonder hoe mensen met zo weinig info, zoveel conclusies kunnen trekken. Als deze man het niet heeft gedaan, wat nog steeds zeer goed mogelijk is, dan is het nog veel triester. Dus bewaar alle dreigementen totdat het is bewezen.

Comments are closed.