Autokrasser betrapt

Foto’s – De bewoners van Beekpoort worden al vanaf begin dit jaar geplaagd door iemand die auto’s bekrast. Deze ‘autokrasser’ heeft al voor duizenden euro’s schade aangericht. De man die de vernielingen op z’n geweten had wist tot op heden uit het zicht te blijven. Mogelijk komt er na vandaag verandering in.

Maandag werd een verdachte man betrapt in de omgeving van de voormalige tennishal aan de Industriekade. Een voorbijganger was samen met zijn collega een wandeling aan het maken. Ze zagen een man met een hond langs een auto lopen en daarbij hoorden ze een krassend geluid.

Een van de getuigen liep naar de man en sprak hem aan. De getuige vroeg waarom de man de auto had bekrast, echter de verdachte ontkende. De getuige zag een kras in de auto en ook lag er een voorwerp in het gras waarmee de auto bekrast zou zijn. De politie werd gewaarschuwd die snel ter plaatse was. De verdacht werd aangehouden op verdenking van vernieling.

Een woordvoerster van de politie bevestigd dat er een verachte is aangehouden. Het gaat om een 76-jarige inwoner van Weert. Hij wordt momenteel verhoord. De politie onderzoekt of hij in verband kan worden gebracht met de tientallen andere bekrassingen in de omgeving van Beekpoort.