Beekstraat wil bekender zijn

Met deze slogan “snuffel winkeltjes en trendy restaurants” wil de Beekstraat in Weert zich duidelijker profileren naar het koperspubliek in Weert en omstreken. Ook de frequent in Weert winkelende toerist zal niet vergeten worden. Met meer bekendheid en diverse consumentenacties dit jaar zal dit extra onderstreept worden.

“We merken dat steeds meer mensen opkijken van de gezelligheid en het verrassende aanbod in de in Weert en zeker in de relatief onbekende Beekstraat” vertelt Paul Meevis eigenaar van dierenspeciaalzaak Faunaland en voorzitter van de Beekstraat. “Want de Beekstraat heeft precies dat wat de huidige consument naast het shoppen op internet wil. Leuke verrassende winkeltjes waar je graag zomaar even binnenloopt en daarnaast veel trendy restaurantjes waar het niet alleen ’s avond, maar ook overdag goed toeven is.”

“En niet te vergeten” zegt Olga Sepers eigenaresse van kookwinkel en kookstudio Manger Mangiare, “de Beekstraat heeft ook allerlei van die handige en persoonlijke service zaken zoals bijvoorbeeld een schoenmaker, kappers, speciaalzaak voor kopieer en drukwerk, fotozaak.”

En inderdaad als je eens aandachtig door de Beekstraat loopt zie je vanaf het begin de ene na de andere verrassende zaak. Koffie en thee, Italiaanse ijs, chocolade, opvallende mode en schoenen voor zowel mannen als vrouwen en ook volop voor kinderen. Meteen valt ook het aantal terrasjes op. Op wel tien plaatsen in de Beekstraat zijn die te vinden. Vroeger werd het stiller na de ingang van De Munt bij de kaasspeciaalzaak, maar nu is er ook verderop van alles te vinden. Diverse kunstgaleries, modewinkels, een bioscoop, enkele bekende winkelketens en restaurants uit alle windstreken zoals Spaans, Frans, Japans, Chinees, Amerikaans. Maar je kan er ook gewoon een lekkere zak Hollandse friet krijgen. En zelfs aan het eind van de staat, de hoek om in de Bovenbeekstraat, zijn alle panden gevuld. Daar vind je mooie gespecialiseerde zaken.

“De Beekstraat alleen daarvoor kom je al naar Weert. Maar er is natuurlijk veel meer,” benadrukt Paul Meevis. “Hoewel er her en der leegstand is in de stad, zijn de meeste straten en pleinen toch goed bezet en wordt er door de gemeente in combinatie met het nieuwe centrummanagement en de winkeliersvereniging Centrum Weert Promotion hard aan getrokken om de sfeer optimaal te maken.” “Heb je al die vlaggen boven de straten gezien? Begonnen als initiatief van de Maasstraat maar nu geregeld door de hele binnenstad. Dat geeft een fantastisch beeld. En momenteel hangen overal in de winkelstraten bloemen. Daarna in de herfst wordt Weert prachtig verlicht met een sfeervolle najaar- en kerstverlichting.”

Al met al de moeite waard om regelmatig de binnenstad van Weert te bezoeken. Dat vinden vele consumenten ook want de facebookpagina van de Beekstraat heeft in korte tijd al honderden fans. “En binnenkort komen er allerlei sprankelende nieuwe initiatieven in het oude gemeentehuis hebben we van wethouder Frans van Eersel gehoord” zegt Olga Sepers, “we zijn benieuwd.”

Dus op naar Weert waar het naast goed winkelen ook makkelijk parkeren is. Een aanrader is het parkeerdek en parkeergarage Stadhuisplein bij het oude gemeentehuis. Midden in het centrum en eigenlijk altijd plaats. En met je mobieltje of speciale pas kan je gemakkelijk achteraf betalen, maar een gewoon kaartje trekken kan natuurlijk ook.

De Beekstraat op Facebook:
https://www.facebook.com/beekstraatweert.nl?ref=ts&fref=ts