De gemeente Weert heeft een koopovereenkomst gesloten met Wonen Limburg voor de bouw van 18 appartementen aan de Graafschap Hornelaan. Dat betekent dat de bouw van start kan gaan.

Het project had oponthoud gehad door een rechtszaak met de Moskee die reeds gevestigd is langs het bouwterrein. Het bestuur van de moskee was het niet eens met de bouwplannen en tekende bezwaar aan. De Moskee kreeg gelijk en op last van de Raad van State werd het project vervolgens uitgesteld.

Het bouwplan voldoet nu aan de wettelijke eisen. Door de aanpassing van het bouwplan is ook de oppervlakte van de te verkopen kavel gewijzigd. Een mazzeltje voor de gemeente Weert. Deze aanpassing betekent extra inkomsten van circa 50.000 euro voor de gemeentelijke grondexploitatie.

Inmiddels is men al gestart met de aanleg van 36 parkeerplaatsen en een toegangsweg. Het gaat om een gezamenlijke toegangsweg vanuit de Graafschap Hornelaan naar de moskee en het toekomstige wooncomplex.

Wonen Limburg kan daarna beginnen met de bouw van de appartementen. Het betreft sociale huurwoningen die liggen tussen de “aftoppingsgrens” en de “liberalisatiegrens*”.

* Wat is de liberalisatiegrens:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vrije-sector-huurwoning

11 REACTIES

 1. det stied aug nergens geschreven det ze die kwiet motte en waat une schele zeiver worum wilt doa nemus woenen umdet der ein moskee ligt loat die minse met rust dan heje der aug gein last van

 2. nieuwbouw is altijd fijn om in te wonen.Mooie locatie! En van de moskee hebben ze minder last als langs een kerk te wonen waar ieder half uur de kerkklokken luiden.

 3. Op- en afrit precies tegenover de Overweertstraat, aan de steeds drukker wordende Gr. H laan. Denk ik als gewone burger iets doms als ik dit een van de gevaarlijkste plekken rondom dat perceel vind om dat daar te maken ?

 4. Het zal een markante locatie worden in Weert. Wat zal de bijnaam worden van deze woontoren…. black-tower. of Turk-Tower hahahah

 5. De oprit wordt juist verplaatst omdat er in het verleden overlast is geweest door de locatie van de oude oprit van de moskee aan de Charitasstraat.

  Aan de Graafschap Hornelaan liggen op de beoogde plek al vluchtheuvels. De T-splitsing wordt uitgebreid tot een kruispunt. Er heeft daar altijd al een kleine inrit gelegen.

  Derde alternatief is een geheel nieuwe oprit maken aan de Fransiscuslaan. Nadeel daarvan zou het aanbrengen van nieuwe vluchtheuvels en een zijstraat in een nu verder obstakelvrije doorgaande weg zijn.

  Alles afwegend lijkt de Graafschap Hornelaan me daarom een logische keuze.

Comments are closed.