Foto’s – De braderie in de binnenstad van Weert. Vanwege het warme weer is het geen topdrukte, maar dat deert de aanwezige bezoekers niet. De sfeer is gemoedelijk en gezellig.

Diverse ondernemers hebben ingespeeld om het warme zomerweer. Een lekker voetenbadje of een sappige meloen, je komt van alles tegen op de braderie. Ook op het foodtruck-festival op het Sint Raphaelpad is het goed toeven. De grote monumentale bomen zorgden voor met hun schaduw voor een aangename zomertemperatuur. Ook op de terrasjes was het goed toeven met een verkoelend drankje en een emmer ijswater.

De braderie gaat vanavond nog door met veel muziek. Op de Oelemarkt, Markt, Maaspoort, het Sint Raphaelpad en de Hoogpoort vinden tal van muzikale optredens plaats. Geniet ook vanavond nog van de braderie, Met Ons In Weert.

12 REACTIES

 1. Respect ziëker good gedoan . Mer bin neet geweasj te werm heb thoes in ut zwumbad geleage was um 20.30h. pas inne stad .

 2. Leuk die braderie, maar om 19:00 uur was al meer dan de helft van de deelnemers al weg, misschien is het een idee om volgend jaar 3 uur later te beginnen en dan door te gaan tot een uur of 21:00 of 22:00 dan kunnen mensen die moeten werken op vrijdag er ook iets van mee krijgen?

 3. Is het niet nogal ouderwets om op elke foto te moeten klikken, dan nog eens klikken om uit te vergroten, dan terug klikken naar de pagina waar alle foto’s op staan, en dat, in dit geval, tientallen malen.

  Was er vroeger niet een gallerij optie? Je klikt 1 keer op een foto en kan dan pijltjes links kiezen voor de vorige, en pijltje rechts voor de volgende.

 4. Viel mij ook al een tijd op en kreeg van redactie wdg deze :Als je de Adblocker uit zet is het probleem verholpen. Kan nu ook weer snel foto’s kijken 🙂

 5. Een keer op de foto klikken en dan staat in de foto het pijltje links of rechts om te bladeren.

 6. Helaas moet ik concluderen dat de braderie niet meer is wat het is geweest. Als ik het vergelijk met enkele jaren terug was het gisteren een slap aftreksel. Het was beduidend minder druk. Vele winkels en kraampjes waren om 18 uur al dicht waar andere jaren het nog druk was tot 21 uur. De leegstand van vele panden bevordert de sfeer ook niet. Misschien toch eens gaan denken ipv winkels deze panden om te bouwen tot woonruimte.

 7. Dat t niet zo druk is geweest zou dat misschien aan het warme weer gelegen hebben?
  Ik ben hier nu zaterdag morgen in de stad, en wat een rommel overal gewoonweg schandalig…. Kan de gemeente Weert geen opruimdienst inschakelen die s morgens om een uur of 6 beginnen?,dan is de binnenstad tenminste schoon voor het winkelend publiek.de ondernemers waren zelf de rotzooi weg aan t vegen voor hun deur, kan toch echt niet.

 8. Echt niet ?
  Volgens mij is het een activiteit om de binnenstad te promoten voor de ondernemers
  En geen feestje voor de gemeente
  Schat in dat die ondernemers dan ook mede Verantwoordelijk zijn om de boel weer op te ruimen

 9. Doorgaans is de gemeente erg attent met opruimen. Wel had er een extra sproeiwagen moeten worden ingezet. Vooral bij de horeca rond de Langpoort was het een een plakkerige bedoening.

Comments are closed.