'Kat' in nood

Foto’s – De brandweer is woensdag omstreeks 13.55 uur gealarmeerd voor een dier in nood aan het Paradijsstraatje in het centrum van Weert.

Volgens een buurtbewoonster zou een kat al een aantal uren vast zitten op een dak van een gebouw langs de Walburgpassage. De kat zou niet meer van zijn plaats durven komen en blijven miauwen. Er werd besloten om de brandweer te bellen.

Een ladderwagen en twee brandweermannen kwamen ter plaatse. De brandweerlieden gingen op inspectie uit op aanwijzingen van de meldster. Het enige wat ze zagen was een roestige sierkat op een dakterras. De kat in nood had uiteindelijk toch zijn weg kunnen vinden en was op een ander dak gesprongen.

Buurtbewoners van de meldster bevestigden haar verhaal, echter leek de kat nu zichzelf te hebben gered. De brandweer kon dus onverrichter zake terug naar de kazerne.

[nggallery id=2847]