Op 25 en 26 juli aanstaande staat weer het jaarlijkse concours hippique van Rijvereniging Equinus te Stramproy op het programma.

21 jaar lang werd dit concours georganiseerd op het terrein van melkveehouder Bert Klaessen op de Wisbroek. Dit jaar wordt het georganiseerd op een terrein aan de Soutsweg, iets dichter bij de dorpskern van Stramproy en we zijn er van overtuigd dat we ook hier weer diezelfde fijne sfeer en ambiance kunnen creëren.

Het jaarlijkse concours hippique van rijvereniging Equinus uit Stramproy is met ca. 600 deelnemende dressuurcombinaties een van de grootste paardensportevenementen van Limburg. Omdat het concours een week voor de Limburgse kampioenschappen valt, zien veel deelnemers het concours sinds jaar en dag als de ideale generale repetitie; hun laatste mogelijkheid om in wedstrijdverband te oefenen voor de Limburgse kampioenschappen. Het belooft dus weer een sterk deelnemersveld te worden.

Het concours begint op zaterdag 25 Juli met de pony’s. Voor de jonge ponyruiters wordt er een Bixie wedstrijd georganiseerd. Op zondag 26 Juli is het de beurt aan de paarden. Evenals vorig jaar staat er op zondag rond het middaguur een kür op muziek op het programma. Het belooft dus weer een mooi en spannend evenement te worden.

Op het terrein is een strodorp ingericht, waar diverse kramen hun waren presenteren. Voor de jonge gasten is er de beschikking over een paardenspringkussen. De toegang en parkeren is gratis. Ook dit jaar belooft het weer een geweldige paardenhappening te worden. We hopen dan ook van harte u te mogen verwelkomen op het concoursterrein.