Cocaïne in verhuiscontainer

Archieffoto

De Koninklijke Marechaussee heeft vandaag, dinsdag 21 juli, een kilo cocaïne in beslag genomen. De verdovende middelen werden door verhuizers aangetroffen in een verhuiscontainer van een militair uit Weert. De militair was vanaf Curaçao teruggekeerd naar Nederland.

Bezorging
Op dinsdagochtend werd de container met huisraad bij de militair afgeleverd door het verhuisbedrijf. Bij het uitladen van de container werd een tas aangetroffen. De militair gaf aan dat deze tas niet van hem was. Een van de verhuizers heeft de tas geopend en trof hierin een pakket aan waar vermoedelijk drugs in zaten.

Cocaïne
Na de ontdekking werd de Koninklijke Marechaussee gewaarschuwd die een onderzoek is gestart. De afdeling Forensische Opsporing van de Koninklijke Marechaussee onderzocht de inhoud van de tas. Hierbij werd vastgesteld dat het een kilo cocaïne betrof. Inmiddels zijn diverse getuigen door de marechaussee gehoord. De militair is geen verdachte in deze zaak.