Meisje valt van paard

Foto’s – De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 15.10 uur gealarmeerd voor een incident in het bosgebied van de Weerter- en Budelerbergen.

Achter het vakantiepark was een meisje van een paard gevallen. Er werd direct groots gealarmeerd. De ambulancedienst, politie en de brandweer kwamen ter plaatse. Ook de OvD-G en een traumahelikopter werden opgeroepen.

Uiteindelijk wisten de ambulancebroeders en de politie het meisje in de ambulance te krijgen met een brancard. Het meisje is vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kwam ter plaatse om een poort open te knippen zodat de ambulance snel weg kon. De OvD-G en traumahelikopter werden geannuleerd.

De brandweer kwam vast te zitten in het mulle zand. De knipschaar van de brandweer en twee brandweerlieden gingen naar de poort om deze te openen en zo kon de ambulance alsnog snel het bosgebied verlaten. Een tweede brandweerwagen werd ingezet om de andere brandweerwagen uit het mulle zand te halen, deze missie slaagde direct.