Foto’s – Ze kwamen om een verloren vissershengel te zoeken, maar vonden uiteindelijk heel wat anders in de Zuid-Willemsvaart langs de Kempenweg in Weert.

Vanochtend gingen de twee heren op zoek naar een vissershengel van circa 400 euro. Tijdens hun zoektocht kwamen ze iets anders opmerkelijks tegen, namelijk een militaire uitrusting gevuld met munitie. Zeer waarschijnlijk betrof het oefenmunitie, dus was er geen direct gevaar.

De politie is ingelicht en heeft de spullen opgehaald. Ze zullen worden overgedragen aan Defensie. Men heeft het vermoeden dat de militairen hun spullen zijn verloren tijdens een oefening die onlangs heeft plaatsgevonden (zie http://bit.ly/1KH7f7z).

Update:
En de hengel? Die is nog niet gevonden.

Ingestuurde bijdrage

8 REACTIES

  1. Haha en daar moet je de oorlog mee winnen verliezen ze de oefen munitie :cool Daar kwamen de schutters.

  2. zeker dat ze dat merken, maar je kan beter niets zeggen ander moet je terug lopen en gaan zoeken, zo deden wij dat vroeger :w ook

  3. Als dienstplichtige vroeger moesten we na iedere oefening en bivak iedere halve huls natellen en verantwoording over afleggen. Benieuwd hoe dit bij deze oefening is gegaan. Mist U nog munitie of delen van munitie? Nee sergeant, ik ben alles kwijt!

  4. Dit is allemaalniet zo moeilijk te bedenken. Eenmaal terug op de kazerne wordt alle oefen munitie op 1 grote hoop gegooid en terug naar de foerier( delta)gebracht. Elke soldaat of korporaal heeft op zijn kamer een 2de harnas en meerdere patroon magazijnen( gewoon gekocht via het distributiecentrum). Deze gebruikt ie namelijk om aan zijn meerdere te tonen bij een inspectie, hoeft er namelijk niks schoon gemaakt worden. Dus als je er eentje kwijt raakt, zoals in dit geval, heb je blijkbaar nog een reserve. Hoef je ook niet terug om te zoeken! Wel slecht dat de commandant dit niet is opgevallen tijdens de oversteek/ oefening.

  5. En die hengel? Onlangs zat er een majoor te vissen in de Hofvijver (Den Haag). Geschatte waarde hengel € 400. Niet meer zoeken, dus.

Comments are closed.