Nieuwe vaantjes in centrum

De binnenstad van Weert krijgt meer kleur en wordt feestelijk aangekleed. Tijdens het jubileumjaar ‘Weert 600 jaar stad’ gaven de vaantjes veel sfeer. Het was een wens van de binnenstadbezoekers en -ondernemers om in het toeristenseizoen hierop voort te borduren. Vrijdagochtend, 24 juli, start men met het ophangen van 160 vaantjes boven de winkelstraten en pleinen.

De vaantjes geven niet alleen meer sfeer maar brengen ook onderscheidende pluspunten van Weert onder de aandacht. Na overleg met Centrum Weert Promotion, Centrummanagement en het ‘Met ons. In Weert’-team, is er gekozen om dit jaar vaantjes in vier kleuren met elk een andere tekst op te hangen. Dit levert een mooi kleurrijk beeld op. Samen geven de vier vaantjes uiting aan enkele van de vele punten die de binnenstad van Weert de moeite waard maken.

De vaantjes zijn een volledig Weerter product: ontworpen door Herman Litjens Vormgeving en gemaakt door Hendrix Belettering. Uit het oogpunt van duurzaamheid en efficiency worden de ‘Weert600’ frames hiervoor hergebruikt. De laatste vaantjes worden opgehangen door Nienke van Gerwen (kwartiermaker Centrummanagement) en Paul Meevis (Faunaland, bestuurslid Centrum Weert Promotion). Een mooie praktische samenwerking die met het Pact van de binnenstad is opgezet.