Zoektocht gewapende man

Soerendonk – Update wo 12.44u – Foto’s – Na een achtervolging hield de politie dinsdagmiddag 21 juli in Soerendonk een verdachte van een inbraakpoging in Someren aan. Een tweede man zag kans om te ontkomen.

Bij de politie kwam dinsdagmiddag 21 juli rond 14.40 uur een melding binnen van een man die een aantal personen had betrapt toen ze bij hem probeerden in te breken. Een garagedeur van zijn woning aan de Hugterweg in Someren werd vernield in een poging om binnen te komen. De man hoorde vreemde geluiden en ging een kijkje nemen waar hij een bestelauto zag wegrijden.

Gewaarschuwde agenten keken uit naar het voertuig en zagen de bestelauto van de A2 richting Soerendonk rijden. De auto stopte in eerste aanleg na een stopteken van de agenten. Echter reed vervolgens weer met hoge snelheid weg in de richting van Leende. Agenten zetten de achtervolging in en troffen de auto uiteindelijk tegen een boom aan op de Strijperdijk in Soerendonk. De twee inzittenden van de auto namen de benen. Eén van hen, een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon rond 15.00 uur aangehouden worden op de Strijperdijk. De politie zocht nog in de omgeving naar de tweede persoon. Deze werd niet meer aangetroffen. De aangehouden verdachte zit vast voor verder onderzoek. De politie trof geen wapen(s) aan.

Foto-update door Foto Hammie