Roze lintje SJG

Opnieuw voldoet SJG Weert aan de strenge eisen die de borstkankervereniging stelt aan patiëntgerichte zorg rondom borstkanker. Elk jaar doorstaat de zorg van het Weerter ziekenhuis de toets met vlag en wimpel. Dit ondanks dat de eisen opnieuw verscherpt zijn.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft een monitor ontwikkeld die laat zien hoe de zorg rondom borstkankerpatiënten in ziekenhuizen is georganiseerd. Door de feitelijke ziekenhuisinformatie te combineren met patiëntervaringen is het een uniek instrument. Door deze jaarlijkse aanscherping wil BVN een impuls geven om kwaliteit van borstkankerzorg, vanuit patiëntperspectief, te verbeteren.

Op de site van Monitor Borstkankerzorg staat alle informatie rondom de monitor inclusief de nieuwe criteria. www.monitorborstkankerzorg.nl