Lichtenberg is weer schoon

Foto’s/video – Tientallen mensen hebben zaterdag zich in het zweet gewerkt om het openluchttheater Lichtenberg schoon te maken. Het Weerter Mannenkoor had onlangs een oproep geplaatst voor ‘Crowd Cleaning’, dus gezamenlijk op vrijwillige basis de Lichtenberg schoon maken.

Tientallen mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep. Vooraf hadden zich al 40 mensen gemeld, en zaterdag kwamen mensen spontaan meehelpen. Men was dan ook blij verrast over het grote draagvlak dat de schoonmaakbeurt met zich meebracht.

Met kruiwagens, schoffels, spades. sneeuwschuivers en bezems werden kilo’s groenafval, mos en onkruid verwijderd van de betonnen trappen. De gemeente Weert had tevens spontaan bijgedragen door gereedschap uit te lenen. Vele handen maken licht werk, dat spreekwoord werd duidelijk zichtbaar zaterdag bij de Lichtenberg. Het tevens goed voor de sociale contacten onder de Weertenaren.

De Lichtenberg is nu klaar voor het evenement De Lichtenberg Experience 2015 op zondagmiddag 13 september, een initiatief van het Weerter Mannenkoor.

Bekijk een beeldimpressie.

Video (rondje van de zaak) via Youtube:
http://youtu.be/MRIukp5a-Ts