Achtervolging door Weert

Foto’s – Politieagenten van België en Weert hebben dinsdag in de middag een rode Citroen C1 achtervolgd. De achtervolging begon in België waarna deze door Weert en Nederweert werd voortgezet.

Twee patrouilles van de Belgische politie zette de achtervolging in tot in Nederweert, daarna namen de collega’s van de politie Weert het over met zeker 6 politievoertuigen. De achtervolging leidde uiteindelijk tot een aanhouding op de Wessemerdijk bij Kelpen-Oler, net voorbij de Kelperbrug.

De politie komt later met meer informatie. Mogelijk werd de rode Citroen C1 achtervolgt die twee weken geleden werd gestolen in Weert. Met de auto werd vervolgens in België en Nederland getankt zonder te betalen.

De rode auto heeft lichte blikschade opgelopen en is door de politie in beslag genomen. Ook een politieauto raakte beschadigd.

Update politie:
Rond 15.15 uur kwam een melding van de Belgische politie binnen dat er een achtervolging gaande was en dat twee verdachten in een personenauto richting Nederland reden. Het tweetal ging bij Stramproy de grens over en daar kwam ook de Nederlandse politie in actie.

Op de Wessemerdijk in Kelpen-Oler is het voertuig tot stilstand gekomen en kon één van de twee inzittenden aangehouden worden. De andere persoon wist te ontkomen door in het kanaal te duiken. Deze is korte tijd later uit het kanaal gehaald en werd ook aangehouden.

Een politieauto liep bij de achtervolging schade op en één politieagent is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto, waarin de twee Nederlandse verdachten er vandoor gingen, bleek gestolen te zijn.