BSW vult selectie aan

Het eerste team van BSW voor het seizoen 2015/2016 is bijna rond. Drie bekende namen sluiten aan bij de selectie tijdens de eerste training onder de nieuwe hoofdcoach Pascal Meurs volgende week. Jeremy Ormskerk, Akeel Eduardo en Mactar Faye zijn ook de komende competitiejaargang in Weert te bewonderen.

Jeremy Ormskerk
De 32-jarige point guard Jeremy Ormskerk gaat zijn derde seizoen als BSW’er in. Deze ervaren en zeer gewaardeerde kracht zal met zijn leiderschap, scorend vermogen en onverzettelijkheid een belangrijke bijdrage gaan leveren binnen het nieuwe BSW.

Het afgelopen seizoen werd Ormskerk nog geplaagd door een langdurige enkelblessure, waardoor zijn inbreng niet was wat hij ervan verwacht had. Komend seizoen is hij gebrand om zijn niveau van voor zijn blessure te halen. Daarin scoorde hij gemiddeld zeventien punten en gaf hij 4,5 assists.

Akeel Eduardo
22 jaar en beginnend aan zijn vierde periode bij BSW. Akeel Eduardo ontwikkelde zich de afgelopen jaren stormachtig, wat deze zomer resulteerde in een uitverkiezing in het Oranje B-team. Vorig seizoen speelde hij gemiddeld 30 minuten voor de Weertenaren, waarin hij gemiddeld 8,5 punten en 4,9 rebounds op zijn naam had staan.

Eduardo heeft verdedigende kwaliteiten en kan prima rebounden, maar is ook een bewezen schutter. BSW verwacht dat hij zijn sterke groei door kan zetten en is dan ook verheugd met zijn aanblijven.

Mactar Faye
De pas 18-jarige shooting guard Mactar Faye speelde vorig seizoen zijn eerste minuten in de Weerter hoofdmacht. Hij is een speler met veel mogelijkheden en kan onder leiding van Pascal Meurs grote stappen maken in zijn ontwikkeling als basketballer.

Faye is een fysiek sterke schutter, die goed naar de ring gaat en voor zijn positie verrassend goed kan rebounden.