Video – De Consumentenbond haalde bij 20 all- you -can -eat -sushirestaurants in Nederland, waaronder bij Sushi Tokio in Weert, in totaal 160 sushihapjes af en liet die in het laboratorium onderzoeken op versheid en hygiëne.

Behalve de versheid en hygiëne werd ook de grootte van de sushi en de hoeveelheid vulling bekeken en proefde een smaakpanel een deel van de sushi. Itoshii in Hoofddorp en You Hachi in Hillegom eindigden bovenaan, zij scoorden beiden een krappe voldoende. Sushi Tokio in Weert scoorde een 3,9 en dat is ‘gemiddeld’. De sushi is hartstikke vers, maar volgens de consumentenbond laat de hygiëne te wensen over. Ook de grootte en vulling van de sushi in Weert was ‘gemiddeld’. Het andere sushirestaurant in Weert, Izumi in de Stationsstraat, is niet meegenomen in de test.

De versheid en hygiëne verschillen per restaurant, maar geen van de restaurants uit het onderzoek heeft het allebei helemaal op orde. Sommige van de aangetroffen bacteriën duiden op het te lang of te warm bewaren van de sushi, andere duiden op een slechte hygiëne bij de bereiding, bijvoorbeeld door vuile snijplanken of het niet vaak genoeg wassen van de handen. Hoe minder vers en hygiënisch de sushi, des te groter is de kans op ziekteverwekkers.

Gelukkig kwam de Consumentenbond de ziekmakende bacteriën niet in grote hoeveelheden tegen. Dat is toch wel een klein lichtpuntje te noemen, aldus het testpanel.

Tekst en uitleg:
http://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/test-sushi/

Video via Youtube:
https://youtu.be/22zvEMdTV1Y

test-sushi

14 REACTIES

 1. zo’n test maakt het hele bedrijf kapot!!!, jammer, iedereen doet toch zijn best!!! Dan hadden ze die andere Izumi in de Stationsstraat ook moeten testen, dit is niet eerlijk!!!!! En trouwens wat je ook test overal kom je bacteriën tegen. Natuurlijk de poepbacterie wil je echt niet tegenkomen!!!

 2. dat er zoveel mensen intrappen om in weert te gaan eten bij sushi….
  macdonalds heeft beter kwaliteit
  dan hier de sushi restaurants in weert

 3. Gewoonik,

  Dat is appels met peren vergelijken!!!
  Je kan ook 2 zakken chips eten(is goedkoper) dat is ook een uitspraak van niks.

  Je bent in ieder geval niet de slimste van Weert

 4. slumme henderik

  Sushi Tokio in Weert scoorde een 3,9 en dat is ‘gemiddeld’. De sushi is hartstikke vers,

  dus geen rotte vis!!!

  je moet leren lezen!!!!

 5. Het mag dan wel vers zijn beste koffie, maar met een triest resultaat van 3,9 trek je in ieder geval geen volle zalen. Voor mij is dat het gevolg van absoluut niet hygiënisch werken. Ook verse producten kan je makkelijk vernaggelen als je je klauwen niet wast en/of de basis hygiëne voorschriften in de keuken niet waarborgt. Zo simpel is het.

 6. Ik eet al jaren sushi bij de div restaurants hier in Weert en ben nog nooit ziek geweest, ik denk dat alleen mensen met een slecht immuun systeem/ zwakke maag hier problemen mee kunnen krijgen.

Comments are closed.