Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Dan kun je je opgeven voor een fantastische week vol met avontuurlijke en educatieve proefjes en experimenten.

Tijdens deze week van maandag 24 tot en met donderdag 27 augustus kun je vier dagen lang ervaren, voelen, proeven, zien, horen, ruiken en echt beleven waar wetenschap nu echt voor staat. De Mad Science vakantiedagen zijn in de bieb Weert bij Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250.

Je kunt een week lang super cool experimenteren. Je gaat lekker bezig en merkt niet eens dat je ook nog eens heel veel leert. Inschrijven kan voor één dag, maar ook voor het hele programma. Je betaalt voor deelname per dag en krijgt korting voor de hele week. Aanmelden op: http://www.bibliocenter.nl Kijk ook op: http://nederland.madscience.org/zomerschoollimburg.aspx
Programma Mad Science 24 t/m 27 augustus, van 9 tot 16 uur.

Actie Reactie 24 augustus
Chemische en fysieke reacties. Leer over moleculen en atomen en hoe deze kunnen samenkomen en splitsen in spectaculaire chemisch reacties. Een reactie die van temperatuur of kleur verandert is al supercool maar het leukst is natuurlijk om slijm en putty als resultaat te krijgen. Natuurlijk mag je jouw eigen brouwsels mee naar huis nemen.

Shocking Science 25 augustus
Klaar voor een schokkende ervaring? Maak je borst maar nat voor statische elektriciteit, stroomkringen, plasmabollen en andere experimenten waar we moedige durfhals voor nodig hebben. Al je elektriciteitskennis kun je gebruiken bij het maken van je eigen lichtzwaard.

Ecologie & Biologie 26 augustus
Aan de slag als bioloog en ecoloog! Je leert over insecten en duikt daarna de buitenwereld in, op zoek naar deze kleine kriebelbeesten. Ook voer je experimenten uit om te bekijken hoe we onze natuur het beste kunnen beschermen tegen vervuiling; niet alleen dieren komen hierbij aan bod, maar ook onze zeeën en oceanen. Je maakt je eigen ecosysteem en gebruikt al je kennis om dit thuis goed te verzorgen.

Onzichtbare Krachten 27 augustus
Welke krachten houden jou hier op de aardbol en welke krachten gebruiken we om op de aardbol te kunnen bewegen? Om de wet van Newton uit te leggen mag je dat zelf ervaren op de rocketcar…