De Gouverneur, de heer Theo Bovens, heeft de heer Frans Weekers uit Weert met ingang van 7 september 2015 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Beek. De heer Weekers was onder meer Staatssecretaris van Financiën en waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen.

De huidige burgemeester van de gemeente Beek, de heer R.K.H. Krewinkel, is door Zijne Majesteit de Koning met ingang van 31 augustus 2015 benoemd tot burgemeester van de gemeente Heerlen.

De Gouverneur heeft zijn besluit genomen na goed overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Beek.

De waarneming van het burgemeestersambt van Beek zal naar verwachting ongeveer vijf maanden duren tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester.

De procedure voor de benoeming van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester is met het vaststellen van de profielschets door de gemeenteraad van Beek inmiddels opgestart. De nieuwe burgemeester van Beek zal zijn werkzaamheden naar verwachting in februari 2016 kunnen oppakken.

De heer Weekers is een veelzijdig ervaren bestuurder. Hij was gedurende vele jaren lid van de gemeenteraad van Weert. Ook was hij van 1998 tot 2010 en in 2012 lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Van 2010 tot 2012 en van 2012 tot 2014 was hij Staatssecretaris van Financiën. Onlangs was hij van 1 april tot 31 augustus 2015 waarnemend burgemeester van Heerlen. De heer Weekers is 47 jaar en lid van de VVD.

15 REACTIES

 1. As staatssekretarus tieege de lamp geloupe vanwieege “onwaarheden” (gewooen geloeege dus). Ig deenk dette det gewoeen van zieene baas hieef aafgekeeke! Mer tog weer burgemeister! Laeve de polletiek. :str

 2. Onze Frans zal nooit meer van zijn debacle afkomen.
  Fransjeeeeeeeeeeeeeh
  ueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh
  ueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh
  Dit zal hem zijn verdere leven achtervolgen.

 3. oh mijn god… kan die de gemeente beek om zeep helpen….

  Let maar op, hij komt steeds dichter bij…..Heerlen–Beek— Weert ????

  laat die dronkenlap maar weg uit weert

 4. Wat een zure reacties. Als hij niets zou doen zouden jullie gaan klagen over het feit dat hij wachtgeld ontvangt.
  Frans, succes in deze functie en ik hoop dat je ooit nog burgemeester van Weert zult worden!

 5. Misschien kan ie een baantje regelen voor die Jos die hier heel Weert loopt te bederven zijn wij tenminste van die kostenpost af.

 6. Inderdaad, zure reacties. Zeer onterrecht die hoge wachtgeldregeling, belachelijk gewoon, dit soort privileges voor politici die ongeschikt blijken voor hun functie. Door hun “relaties” rollen ze van het ene naar het andere goed gevulde baantje.
  Ik hoop dat dit individu nooit in Weert een burgemeesterrol gaat invullen. De klaploper.

 7. Waarom klaploper? Als jij wordt ontslagen (als je überhaupt werkt) heb je ook recht op een WW uitkering. Waarom zou Dhr. Weekers dit niet hebben (lees wachtgeld als WW) ? Hij gaat werken. Op dat moment worden al zijn inkomsten gekort op zijn wachtgeld.

 8. Als jij je nu eerst eens verdiepte in de condities en voorwaarden van deze wachtgeldregelingen dan zul je zien dat dit totaal geen gelijke tred houdt met een WW uitkering. Vandaar dus een ” klaploopregeling “. en Weekers vindt ik nog steeds een niksnut met goede” relaties ”
  Voor de goede orde, ik werk.

 9. Staatssecretaris maar geen minister, waarnemend burgemeester maar niet de eerste burgervader van een gemeente. wel veel geld vangen, maar geen eindverantwoording hoeven dragen! Slim bekeken die gast! Dat ie hier maar wegblijft, we hebben al genoeg van die lui rondlopen…

 10. Goed nieuws voor ons hij blijft weg, Hij “Ambieert een baan bij een internationale organisatie, liefst in de financiële wereld.” natuurlijk daar kan ie iedereen een poot uitdraaien :boos :boos

Comments are closed.