Nieuwe dirigent St.-Joseph

Kerkelijke Harmonie St. – Joseph 1880 Weert heeft de heer Jacques Claessens benoemd tot artistiek leider. Na een zorgvuldige en intensieve selectieprocedure is de keuze op hem gevallen. Jacques Claessens (1956) is geen onbekende in de Limburgse en Nederlandse muziekwereld. Veel orkesten hebben onder zijn leiding gestaan en daar heeft hij eclatante successen mee behaald.

Momenteel is hij verbonden aan Harmonie St.-Agnes Bunde, Harmonie “Sempre Avanti”, Tegelen en de Koninklijke Oude Harmonie (1874) Eijsden.Hij studeerde aan het Conservatorium van Maastricht AMV en saxofoon bij Norbert Nozy. In 1981 studeerde hij af als uitvoerend musicus saxofoon. Aansluitend behaalde hij in 1982 het diploma HaFa-directie bij Piet Stalmeier. Van 1986 tot 1988 studeerde hij aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede bij Gert Buitenhuis en behaalde hij in 1988 het diploma U.M. HaFa-directie. Verder volgde Jacques nog lessen bij Lucas Vis en Jan Cober.

Vanaf 1982 tot september 2006 was hij als alt- en sopraansaxofonist verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Als saxofoonsolist verzorgde hij met de Marinierskapel, het Groot Harmonieorkest van de Belgische Gidsen het Euregio-harmonieorkest en andere bekende harmonieorkesten optredens in binnen- en buitenland. Jacques verzorgde in november 2006 als solist samen met het Gelders Fanfare Orkest onder leiding van Tijmen Botma de wereldpremière van “El Artiste Saxofonico” voor saxofoon en fanfareorkest van de componist Leon Vliex.

Met al zijn orkesten behaalde hij vele successen waaronder landskampioenschappen en promoties. Tijdens het Wereld Muziekconcours (WMC) in 2013 behaalde Jacques Claessens het vice-wereldkampioenschap met de Koninklijke Oude Harmonie 1874 uit Eijsden.

De lijfspreuk van Jacques is: It’s not a profession, it’s a way of life. Voor meer informatie: http://jacquesclaessens.nl/ en www.harmonieweert.nl