Dierenasiel “De Beestenboel” in Weert is sinds 1991 een vertrouwd adres voor de opvang van zwerfhonden en zwerfkatten uit de gemeentes Weert, Roermond en Nederweert. Het dierenasiel gaat haar huisvesting aan de Pruiskesweg in Altweerterheide verlaten en verhuizen naar Wijffelterbroekdijk 65, dat 800 meter verderop ligt.

Na bijna 25 jaar tijd is het tijd voor vernieuwing, zo meldt het Dierenasiel via Facebook. Momenteel wordt er hard gewerkt om een prachtig verblijf voor de honden en katten te realiseren. Het dierenasiel heeft echter beperkte middelen ter beschikking en zoekt vrijwilligers die een handje willen meehelpen. Extra handen zijn gewenst om een nieuw diervriendelijk asiel te realiseren. Men zoekt nog voornamelijk naar metselaars en tegelzetters die een paar uurtjes van hun vrije tijd willen schenken aan de opbouw van het asiel. Voor contactgegevens kijk op www.dierenasieldebeestenboel.nl.

Het nieuwe asiel aan de Wijffelterbroekdijk kan in de toekomst plaats bieden voor ca. 40 honden en ca. 100 katten. De katten worden in het pand gehuisvest. Voor de honden worden binnen- en buitenkennels gerealiseerd. De buitenkennels zijn volledig overkapt en aan de zijkanten gesloten. Overdag kunnen de honden zowel in de binnen- als de buitenkennels. ’s nachts zullen alle
honden verblijven in de binnenkennels.

Het perceel aan de Pruiskesweg wordt overgenomen door ARK Natuurontwikkeling ten behoeve van natuurontwikkeling.