Risse schenkt cheque

Afgelopen donderdag 30 juli werd Stichting Leergeld Weert e.o. verrast door een jubileumactie van Risse Groep. In het kader van haar 50ste verjaardag bood De Risse een cheque aan de stichting aan. Voorzitter Jan van Veldhoven van Stichting Leergeld Weert ontving de cheque uit handen van Risse-directeur Jan Karel Jobse.

“In plaats van cadeaus hebben onze relaties ter ere van ons jubileum een bijdrage voor Stichting Leergeld gegeven en dit bedrag hebben we aangevuld”, lichtte Jan Karel Jobse toe. “We hebben voor dit doel gekozen omdat we het mooie werk van deze lokale stichting van harte ondersteunen. Zowel het verzorgingsgebied en de doelgroep waarvoor Stichting Leergeld Weert e.o. zich inzet, hebben veel raakvlakken met Risse Groep.”

Kinderen laten meedoen!
Stichting Leergeld Weert is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor gezinnen van schoolgaande jongeren van 4 tot 18 jaar in de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck die niet in staat zijn uit eigen middelen hun kinderen normaal te laten participeren binnen onderwijs en/of in het sociaal maatschappelijk leven op en rond school. Het doel van de stichting is het voorkomen van sociale uitsluiting door kinderen te laten deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Steun voor ruim 500 kinderen per jaar
De stichting is opgericht in 2013 en ondersteunt inmiddels ruim 500 individuele kinderen per jaar. Dit gebeurt op basis van huisbezoeken door vrijwilligers die een inkomenstoets afleggen en gezinnen informeren en helpen tav hun financiële situatie. Leergeld Weert verstrekt hulp door het betalen van contributies en bijdragen aan verenigingen en scholen en het beschikbaar stellen van fietsen en computers. Meer informatie is te vinden op: leergeldweert.webklik.nl

Foto via: Risse.nl