Tapzînge is een jaarlijkse happening, inmiddels een traditie, waarbij de leden van mannenkoor Manoeuvre uit Weert in het voorjaar een hele middag lang sfeervolle meezingers op de planken brengen. Als afsluiter van het Cultureel Lint brengt Manoeuvre Tapzînge op zondag 20 september van 17.00-20.00 uur naar buiten onder de naam “Stadzînge”. In 2014 werd Stadzînge al met veel succes georganiseerd in het kader van Weert 600.

Stadzînge wordt georganiseerd vanuit dezelfde formule als Tapzînge. Koorleider Noël Seerden zal wederom leiding geven aan een gelegenheidsband met Leon Hoeben, Jan van Dooren, Rob Gijsen en Martijn Mennen. De leden van Manouevre nemen uiteraard de zang voor hun rekening. Extra vocale ondersteuning komt er van de dames Fämke Gerits, Wendy van Dooren en Wendy Overklift.

Het succes van Stadzînge vorig jaar heeft organiserend mannenkoor Manoeuvre opnieuw geïnspireerd tot een buitengewoon enerverend programma. Het repertoire loopt van André Hazes tot Ramses Shaffy en van Tom Jones tot Tina Turner. Speciaal toegevoegd aan her repertoire voor Stadzînge zijn een aantal geweldige medleys, die een heus Toppers-sfeertje moeten creëren. De liedjes die op de planken worden gebracht zijn stuk voor stuk bij iedereen bekend. Ze liggen allemaal uitstekend in het gehoor en nodigen volop uit tot meezingen.

Kortom, op 20 september gaat het dak eraf op de Markt! Het belooft een onvergetelijke afsluiter van het Cultureel Lint te worden.