Auto belandt op rotonde

Foto’s – De politie is zaterdag op zondagnacht omstreeks 2.30 uur gealarmeerd voor een ongeval op de rotonde Maaspoort / Graafschap Hornelaan.

Ter plaatse was een man met zijn auto op een rotonde terecht gekomen. Het voorval deed zich voor nadat de man continu rondjes had gereden op de betreffende rotonde. De auto botste vervolgens met een vluchtheuvel en belandde daarna op de rotonde. Door de klap brak een wielas.

Een voorbijganger haalde de man uit de auto en pakte de autosleutel af. De man werd gekalmeerd en de hulpdiensten gewaarschuwd. De politie kwam ter plaatse en onderwierp de man aan een blaastest. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd overgebracht naar het politiebureau.

De auto had vloeistoffen gelekt die op de rotonde terecht waren gekomen. Nadat de auto was afgesleept door een berger kwam de Reinigingsdienst Weert ter plaatse om de rotonde schoon te maken.