Jongeren betuigen steun

Archieffoto WdG

Foto’s – Afgelopen avond zijn de eerste asielzoekers gearriveerd in Weert. Dat gebeurde vrijwel direct nadat de gemeenteraad groen licht had gegeven voor het asielzoekerscentrum. Ook in de nachtelijke uren zijn bussen vanuit het noorden van Nederland naar Weert gereden.

Opvallend is dat een aantal jongeren op opvallende wijze hun steun hebben betuigd aan de nieuwe bewoners van Weert. In de raadzaal zat een Weertenaar op de publieke tribune die tijdens de spreekmomenten van de burgemeester een pamflet met de tekst ‘Welcome Refugees’ ophoog hield. Daarmee was de tekst zichtbaar de kijkers van MLATV.

Twee andere jongeren hebben afgelopen nacht twee spandoeken opgehangen bij de ingang van de Van Hornekazerne. Op de spandoeken stonden de teksten ‘No human-being is illegal” en “Welcome Medemens”. De spandoeken waren direct zichtbaar voor de asielzoekers die in de bus zaten.

Het is niet mogelijk om anoniem te reageren op dit bericht. Je kan wel via Facebook (www.facebook.com/weertdegekste) reageren.