Militaire oefening in de regio

Afgelopen avond zijn in de regio Cranendonck en Weert meerdere helikopters waargenomen. Er kwamen meldingen binnen vanuit Maarheeze en Weert.

Volgens de eerste informatie betreft het een militaire oefening die vandaag gestart is waarbij de helikopters zijn ingezet. Van 14 t/m 18 september vindt er namelijk een oefening plaats waar 120 personen aan deelnemen. Deze oefening wordt tevens logistiek ondersteund o.a. acht militaire wielvoertuigen. Er wordt echter geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

Op 16 en 17 september vindt er nog een oefening plaats waar 34 personen aan deelnemen en zeven militaire voertuigen. De militairen verplaatsen zich via de duiker onder de A2, ze komen dan vanaf de Budelerbergen. Ook dan wordt er geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.