Oefening leek net echt

Foto’s – Afgelopen avond oefende de brandweer van Weert in en rond het oude museum de Tiendschuur bij het Stadspark. De oefening trok veel bekijks.

De brandweer oefent zo realistisch mogelijk zodat de deelnemende hulpverleners zich zo goed mogelijk kunnen inleven in de situatie. Met een stukje acteerwerk, een rookmachine en de aanwezigheid van de politie werd woensdag een grote oefening op touw gezet. Dit in combinatie met de aanwezigheid van meerdere brandweervoertuigen leek de oefening zo realistisch dat voorbijgangers zich zorgen maakten over het voortbestaan van het monumentale gebouw.

Het ging echter om een ‘eindoefening’ waarbij meerdere disciplines met elkaar oefenen, in dit geval de brandweer en politie. Wat als het werk van de brandweer wordt belemmerd door kwaadwillenden? Hoe gaat men hier mee om. Heden ten dage kan dat tot de realiteit behoren. De hulpdiensten oefenen zo veel mogelijk om zo snel en efficiënt mogelijk over te kunnen gaat tot hulpverlening.

De inzet bij de Tiendschuur was dus een oefening en geen incident zoals toch een aantal Weertenaren vreesden. Dubbel goed nieuws, want de hulpdiensten zijn weer een ervaring rijker en met de Tiendschuur is niets aan de hand. Het oude museum gebouw staat overigens te koop. Kopen? http://www.funda.nl/koop/weert/huis-85878717-recollectenstraat-5-5a/