Foto’s – De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 5.00 uur gealarmeerd voor een buitenbrand in de Langstraat.

Voorbijgangers zagen rook uit een prullenbak komen en gingen poolshoogte nemen. Tot hun grote schrik zagen ze dat om de hoek, bij café het Klooster ook nog eens twee parasols in brand stonden. Toen de politie arriveerde kwam er ook nog eens rook uit de steeg achter de winkels aan de Nieuwe Markt. Aldaar stond een fiets in brand.

De brandende fiets werd door de politie met een brandblusser gedoofd om overslag naar de andere fietsen en brommer te voorkomen. De brandweer kwam ter plaatse en voerde nabluswerkzaamheden uit.

De politie heeft sterk het vermoeden dat vandalen huis hebben gehouden in en rond de binnenstad. Naast de branden lagen elders in de binnenstad brandresten en had men gepoogd terrasstoelen mee te nemen. Op de Maaseikerweg trof de politie ook nog eens glasscherven aan die net afkomstig waren van een voertuig.

Er is een onderzoek ingesteld naar de branden. De politie zoekt getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien tussen 04.30 en 05.00 uur. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.