Reinigingsdienst van start

Foto’s – De nieuwe Reinigingsdienst van Weert is vandaag van start gegaan. Op de milieustraat in Weert werd door wethouder Litjens het startsein gegeven door de vlag te hijsen.

‘Reinigingsdienst Weert’ is een samenwerking tussen de gemeente Weert en Van Gansewinkel. Met de nieuwe samenwerking is de afvalrecycler verantwoordelijk voor een groot aantal reinigingsactiviteiten binnen de gemeente. Beide partijen werken de komende tien jaar samen aan een kwalitatieve dienstverlening en willen gelijktijdig een kostenbesparing realiseren. Tevens is de gemeente door de samenwerking minder kwetsbaar bij het uitvoeren van werkzaamheden. Van Gansewinkel verzorgt op dit moment al de inzameling van alle huishoudelijk, rest- en gft-afval voor de gemeente Weert.

Van de gemeente worden 25 medewerkers gedetacheerd bij de nieuwe Reinigingsdienst. Reinigingsdienst Weert heeft als doel de dienstverlening voor de inwoners te optimaliseren waarbij een schoon openbaar gebied en de veiligheid en volksgezondheid van de inwoner centraal staan. De gemeente gaat daarbij gebruik maken van de kennis en kunde die de afvalinzamelaar en -recycler door de dagelijkse uitvoering in 69 Nederlandse gemeenten heeft opgebouwd.

In het uitgebreide takenpakket van de Reinigingsdienst Weert vallen onder andere straatreiniging, gladheidbestrijding, ongediertebestrijding, kolkenreiniging, beheer van het straatmeubilair en een storingsdienst voor de continuïteit en garantie van de dienstverlening buiten de reguliere werktijden. Het toezicht op de uitvoering van het werk, blijft bij de gemeente.

[nggallery id=2963]