Syriër is landelijk nieuws

Foto’s – De asielzoeker die gisteren te hulp schoot bij een onwel geworden man op het Stationsplein haalt het binnen- en buitenlandse nieuws.

De wijkagent van Weert-Zuid plaatste gisteren een tweet waarin hij zijn dank uitsprak naar de Syrische arts. De tweet ging meteen viraal. Van Linda Nieuws tot NU.nl en van de Telegraaf tot het Belgische Het Belang van Limburg, overal verscheen het verhaal over de helpende hand die de Syriër had gegeven. Ook op Weertdegekste.nl werd het verhaal meer dan 1000 keer geliked op Facebook.

Vandaag wilde de Syrische arts, Wassim Habib, zijn verhaal geven. De vaderlandse pers kwam naar Weert om naar zijn verhaal te luisteren. O.a. de Telegraaf, L1, MLA en Hart van Nederland waren aanwezig om hem te interviewen. Het verhaal zal later vandaag in de landelijke media verschijnen en ook reacties van andere asielzoekers en Weertenaren komen aan bod.