Drukte bij lezing Antje

Foto’s – Gisteren werd in het onlangs geopende Antje van de Statie aan het Stationsplein een lezig gehouden over… Antje van de Statie. De lezing met georganiseerd voor geschied- en oudheidkundige kring De Aldenborgh en voorgedragen door Frits Nies en Peter Korten.

Antje Hendrix, die Weert op de kaart zette als vlaaistad, leefde van 1877 tot 1936 en verkocht vol enthousiasme vlaaitjes op het station van Weert. Veel mensen waren erg nieuwsgierig naar de achtergrond van de vlaaiverkoopster en kwamen naar de gratis lezing. De animo was zo groot dat de zaal helemaal vol zat en niet iedereen kon plaatsnemen.

Vanwege het grote en onverwachte succes wordt vanavond wordt er een extra lezing georganiseerd bij Antje van de Statie. Belangstellenden kunnen om 19.30 uur plaatsnemen om het verhaal over de nog altijd ongekend populaire vlaaiverkoopster te beluisteren.

Foto via: Bart Maes