Toons toppers aan de top

3 en 4 september jl. beklommen 20 toppers de Mont Ventoux. Het team van het Toon Hermans Huis Weert beklom de berg ten bate van de Stichting Groot Verzet Tegen Kanker en zamelde zo ruim € 15.000 in. Van dit bedrag gaat 60% naar het KWF voor onderzoek en 40% naar het Toon Hermans Huis Weert.

Toons Toppers wordt gevormd door mensen die zelf kanker hebben gehad, naasten of nabestaanden en deelnemers die zich in willen zetten om de ziekte kanker te bestrijden. De oudste deelnemer van het evenement was topper Ton Smeets uit Budel (76 jaar). Hij is samen met zijn vrouw Joke de berg lopend opgegaan. Tevens bestond het team uit een van de jongste deelneemsters aan het evenement, Josefien Kersten uit Weert (14 jaar). Zij ging samen met haar vader Cees Kersten (tevens fietstrainer van de groep) op de fiets naar boven.

De hele groep heeft ruim een half jaar onder deskundige begeleiding van vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Weert hard getraind en met de beklimming een ware topprestatie geleverd. Een groep die in een half jaar tijd heel wat heeft meegemaakt en voor elkaar heeft betekend en voor wie de beklimming van de Ventoux letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt was. Een groep waar het Toon Hermans Huis trots op is.