71-jarige bevrijding

Weert herdenkt dinsdag 22 september het feit dat de stad 71 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetting. De bevrijding geschiedde in 1944 door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon van het Suffolk Regiment.

Bij die historische gebeurtenis wordt stilgestaan tijdens een plechtigheid bij het Suffolkmonument aan de Suffolkweg nabij de Stadsbrug in Weert. De herdenking wordt georganiseerd door de gemeente Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert. Je bent van harte welkom om deze herdenking bij te wonen.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10.00 uur: ontvangst gasten door het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert
  • 10.15 uur: ceremonie ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Weert op 22 september 1944 in het bij zijn van burgemeester J. Heijmans. Enkele (internationale) sprekers zijn voor de 71e Bevrijdingsdag ook uitgenodigd. Het Seniorenorkest van het RICK verzorgt de muzikale omlijsting.
  • 10.45 uur: einde.

Indien je een krans of bloemen bij een monument wil leggen kun je deze, voorzien van naam (van uw organisatie), zelf op 22 september meebrengen of bij het Suffolk Monument (stadbrug) vanaf 09.00 uur laten bezorgen op dinsdag 22 september aanstaande.

www.4en5mei-weert.nl/comite.html