Overdosis insuline

Vrijdagochtend moest de 37-jarige J.V. uit Weert voor de rechtbank in Roermond verschijnen. Zij wordt ervan verdacht op 9 maart 2015 een persoon door middel van een hoeveelheid insuline toe te dienen in het lichaam hem van het leven te willen beroven.

De zitting was ‘pro-forma’. Een pro-formazitting is een rechtszaak in het strafrecht die plaats kan vinden voordat de maximale tijd dat een verdachte in voorarrest mag zitten verstrijkt. Er vond echter geen inhoudelijke behandeling plaats.

De rechter besloot de vrouw langer vast te houden voor nader onderzoek. De Weertse wordt poging tot doodslag / poging tot moord ten laste gelegd op haar echtgenote. Tijdens de zitting bleek dat ze van meerdere feiten verdacht wordt. Op 4 december zal de rechter de zaak inhoudelijk behandelen.