Update – Afgelopen middag omstreeks 15:00 uur was een agent van de politie Weert, in privé tijd, met zijn 4-jarige dochtertje aan het winkelen bij de Kruidvat in het centrum van Weert. De agent zag dat er door de medewerkers iemand werd aangesproken die mogelijk een winkeldiefstal had gepleegd.

De politieagent voelde zich geroepen om de medewerkers van de winkel te assisteren. Op dat moment sloeg de sfeer compleet om en werd de verdachte agressief en probeerde hij weg te komen. De agent heeft toen de verdachte medegedeeld dat hij van de politie was en dat hij aangehouden werd. Daarna werden hij en anderen in het bijzijn van zijn dochtertje bedreigd, zo meldt de politie Weert via Facebook.

De verdachte verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Zijn gealarmeerde collega’s kwamen ter plaatse en hebben geassisteerd en de verdachte overgenomen. Hierbij werden ook deze agenten beledigd. De verdachte is ingesloten en de zaak zal aan justitie worden voorgelegd. De agenten hebben aangifte gedaan.

Update:
De echtgenote van de agent heeft een reactie gegeven op het incident: “Ik wil zeggen dat het goed gaat met ons dochtertje, en dat ze super trots is op haar vader. De agent kon niet anders dan ingrijpen, anders was het mogelijk uit de hand gelopen”.

5 REACTIES

 1. Hoop dat het kleine meisje hier niet teveel van meegekregen heeft ookal zal ze vast wel weten dat papa boeven vangt.

 2. Inderdaad respect voor deze agent en ook andere agenten, maar door de falende regelgeving krijg je dit:

  AM: “Hardleers”
  Vanavond omstreeks 19:00 uur kwam er bij de patrouilles een melding binnen van een winkeldiefstal bij de Albert Heijn gelegen aan de Dries in Weert. De verdachte zou erg vervelend zijn. De toegesnelde collega’s kwamen daar tot de ontdekking dat het dezelfde man betrof als gisteren in de Kruidvat, hij was vanmorgen in vrijheid gesteld. De toegesnelde collega’s betroffen toevalligerwijs de collega die gisteren in privé tijd bij het incident betrokken was en een van de collega’s die gisteren de verdachte over had gebracht naar Roermond.
  Volgt u het nog ?
  Wederom werden persoonlijke bedreigingen en beledigingen geuit naar de collega’s en het winkelpersoneel. De verdachte werd aangehouden voor diefstal; vernieling; belediging en bedreiging. Justitie zal zich over de zaak gaan buigen.

  Bron: facebook politie Weert.

Comments are closed.