Foto’s – Zaterdag 23.00 uur vond er een kaarsenceremonie plaats op het terrein van AV Weert tijdens de Samenloop voor Hoop. Dit was het moment om stil te staan bij kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en alle mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren.

Langs de baan stonden honderden versierde kaarsenzakken met daarin een kaars. Het gaf een indrukwekkende sfeer. Op elke kaarsenzak stond een persoonlijke boodschap.

De kaarsenceremonie werd gepresenteerd door Gerda Bijlmakers. Zangeres Wendy Overklift, vertelde haar persoonlijke verhaal en trad daarna op. Leden uit het team Walk4Life vertellen over hun beweegredenen om deel te nemen aan de SamenLoop. Hierna volgde een optreden van Wendy van Dooren en Leon Smolenaers.

Door de bijzondere ambiance kreeg de ceremonie een emotioneel karakter. Er zijn heel wat tranen gevloeid, maar door met zoveel mensen tegelijk aanwezig te zijn gaf het ook een goed gevoel. De mensen deelden dezelfde gedachten.

“Een gezond mens heeft tig wensen, een mens met kanker heeft er maar een”.