Actie lelijke zijstraatjes

Een mooie, sfeervolle en gezellige binnenstad is een belangrijke voorwaarde voor een levendig en gezond centrum. Dat weet ook het Centrummanagement van Weert. Weert heeft een sfeervol centrum met mooie singels, gezellige pleintjes en prettige winkelstraten. Maar Weert heeft ook, zoals iedere stad, verwaarloosde of vergeten plekken die minder fraai zijn. Hiervan vallen enkele lelijke zijstraatjes in het centrum op. Een probleem dat in Weert gezamenlijk wordt aangepakt.


Centrummanagement Weert roept met een prijsvraag iedereen op om een realiseerbaar ontwerp te maken dat van lelijke straatjes fraaie blikvangers maakt. Het beste idee wint 2.500,- euro. Nummer 2 krijgt 1500,- euro en de derde prijs is 1000,- euro. De prijsgelden worden beschikbaar gesteld door de vereniging van vastgoedeigenaren in de stad die de prijsvraag volledig ondersteund.

Ook de gemeente, stichting Architectuurlijk Weert en communicatiebureau Beeldvang dragen hun steentje bij. Een opmerkelijke samenwerking met een mooi gezamenlijk doel. Een mooiere binnenstad, daar heeft immers iedereen belang bij. Er is bewust gekozen voor een open wedstrijd om iedereen een kans te geven om zijn stad te verbeteren. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Natuurlijk zal er alles aan gedaan worden om het winnende ontwerp ook uit te voeren!

Iedereen kan meedoen en kans maken op een van de prijzen. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar [email protected] en ontvangen dan alle informatie over deelname. Inzenden van de ontwerpen kan nog tot 1 december. De ontwerpen worden in de stad geëxposeerd en in januari worden de winnende ontwerpen bekend gemaakt!

Bekijk de actieflyer (PDF):
http://iwdg.nl/1VRpgYB